http://pemanduuberdriver.blogspot.com/ 2016-10-09T08:41:53+00:00 Pemandu Uber Driver

Sunday, 16 October 2016

Gaji Pemandu Uber


Ramai yang tertanya-tanya berapa agaknya gaji pemandu Uber dalam sebulan? Betul ke lumayan gaji sebagai pemandu Uber? Ada yang sembang boleh dapat RM8,000 ~ RM10,000 sebulan. Betul ke ni? Gaji bersih atau kasar? Fakta atau auta.

Ni nak cerita sikit berdasarkan pengalaman saya sebagai pemandu Uber. Saya baru aje sebulan menjadi pemandu Uber ni, jadi saya kongsikan pengalaman yang sedikit ini, mana tahu mungkin boleh menjawab persoalan korang berkenaan gaji pemandu Uber ni

1. Daftar.
Korang kena daftar dulu sebagai pemandu Uber. Boleh guna referal number bawah ni. Klik jer!


Lepas korang isi borang online, saya nasihatkan korang terus pergi aje ke pejabat Uber supaya akaun korang diaktifkan segera. Biasanya lepas korang attend kelas persediaan (onboarding class) , korang dah boleh terus guna apps dan cari pelanggan pertama korang.

2.First day sebagai pemandu Uber. 
Hari inilah korang dah boleh agak income korang macam mana untuk hari yang berikutnya. Tapi semuangnya bergantung kepada korang sendiri, berapa jam korang sanggup online hari tu? Korang nak 4 jam ka? 8 jam ke? atau 12 jam ke? Atau macam saya sendiri sampai cecah 17 jam sehari pun ada. Itu sebab saya buat full time, korang macam mana?


3.Pemandu Uber Part Time? 
Boleh tak ada masalah. Biasanya part time ni diaorang boleh online dalam 4 jam aje. Kebiasanya lebih kuran RM60 ~ Rm100 sahaja. Tapi kalau langkah kanan dapat trip jauh dapatlah lebih sikit.

4.Pemandu Uber Full Time. 
Biasanya kalau full time yang biasa-biasa diaorang akan spend 8  ~ 12 jam online. Biasa income double atau lebih, selalunya antara Rm150 ~ Rm200 sehari.

5.Pemandu Uber Hardcore.
Aku antara tergolong dalam pemandu Uber hardcore. Biasa aku online antara 12 ~ 16 jam sehari. Biasanya dalam pukul 5 pagi aku dah keluar rumah dan balik rumah dalam pukul 11 malam. Berapa income sehari, korang ambil calculator kira sendirilah.. heh..heh.. Badan memang penatlah, balik rumah pun tidur aje dalam 4 jam. Aku kalau nak Off pun hari Ahad, tapi kalau larat aku On aje..Sebab memang rasa rugi Oooo kalau miss sehari..Saper nak bagi RM200 sehari.

So korang decide lah nak jadi pemandu Uber yang mana satu. Lepas tu klik aje referal number kat bawah ini.
                                 "xz7qq9n3ue

So sebenarnya gaji pemandu Uber ni subjektif. Bergantung kepada masa korang online dan korang buat part time atau full time. Kalau nak lebih ofkos korang kena buat full time, dan buat maximum hours. Pokok pangkalnya kalau korang sungguh-sungguh korang akan dapat.

Kalau korang masih blur lagi pasal gaji pemandu Uber ni, boleh wassap aje aku kat no. bawah ni, Insyaallah aku akan cuba bantu, kalau aku lambat jawab tu, aku tengah online lah tu, bila sempat nanti aku jawab Orait...

Whatsapp Saya  Fauzi +6016 2095165     (no ni untuk whatssap sahaja, tak boleh call)